Polgármesteri

közlemények

Polgármesteri közlemények

2024. 03. 18. - Egészségcentrum - alapkőletétel

KEDVES ÚJSZENTIVÁNIAK!
Felkértem Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter urat, hogy legyen DÍSZVENDÉG, amikor ünnepélyesen lerakjuk az Egészségcentrum alapkövét.!

Bodó Imre
polgármester

2024.02. 23. - Kinyitjuk az iskola kapuit

KEDVES ÚJSZENTIVÁNIAK!
Legyenek részesei annak a pillanatnak, amikor Újszentiván iskolája kilenc év után újra kinyitja kapuit 2024. március 2-án! Örülök, hogy megérhetjük azt a pillanatot, amikor megmutathatom Önöknek, hogy szépül a tanintézmény.
A magas szintű követelményeknek eleget téve az alapfokú képzéshez a feltételeket biztosítjuk. Településünk több mint 200 éves katolikus községi iskolája többszöri átépítés után megújul.
Az újszentiváni modern oktatás megteremtésének olyan állomásához érünk, amely a korábbihoz képest nagyobb haladást, lényeges változást jelenthet községünk életében.

Újszentiván, 2024. február 23.

Bodó Imre
polgármester

 

2024.02. 07. - Már tart az iskola felújítása

KEDVES ÚJSZENTIVÁNIAK!
Tájékoztatom Önöket, hogy ígéretünknek megfelelően megkezdtük az újszentiváni Kossuth utcai általános iskola felújítását. Az épület – minden híresztelés ellenére – jó állapotban van.
A homlokzatot – ahogy azt bárki láthatja, ha elsétál a Kossuth utcában az iskola előtt – a kivitelező felállványozta és átfesti.
A tradicionális épület hamarosan egyik éke lesz Újszentivánnak.
Ezzel párhuzamosan megkezdtük az iskola előtti parkolók kialakítását, hogy a gépkocsival érkező szülők és gyermekeik biztonságosan parkolhassanak.
A belső felújítás is elindult, szépítjük, csinosítjuk a tantermet, a tanári szobát, a kiszolgáló helyiségeket!

Újszentiván, 2024. február 7.

Bodó Imre
polgármester

 

2024.02. 01. - Bankautomata létesítése

TISZTELT ÚJSZENTIVÁNIAK!

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon, az Újszentivánon OTP Bankautomata létesítéséről készült szerződés az OTP Bank Nyrt-vel aláírásra került. A pénzfelvevő helyet a Fő utcán alakítjuk ki, amelyhez három infrastrukturális tényező szükséges: stabil áramellátás, stabil internet forgalom és olyan helyszín, ahol biztonságban van. Ezeket a feltételeket az önkormányzat biztosítja.
Sajnos az ország településeinek egyharmadán működik csak bankautomata, ráadásul a kistelepüléseken nemhogy nőne, tovább csökken az ATM-ek száma.

Újszentivánon elkészült a közvilágítás modernizálása és most a lakossági igényeknek megfelelően, bankautomata is létesül.

Az újszentiváni önkormányzat lakosságbarát.

Újszentiván, 2024. február 1.

 

Bodó Imre

polgármester

2024.01. 30. - Előkészítő megbeszélés
2023. 12. 9. - VASTAPS ÚJSZENTIVÁN LAKOSSÁGÁNAK A SZEGEDI DÓMBAN

Közel hétszáz napja tart az ukrajnai háború! Egyre több és több a hadiárva. Megsegítésükre sietett Újszentiván lakossága is. A településünkön élőket vastapssal köszöntötték az egybegyűltek a Szegedi Dómban.

A kárpátaljai hadiárva gyerekek javára Újszentiván közössége adakozott legnagyobb mértékben Csongrád-Csanád Vármegyében – jelentette be Dobák Lászlóné, a Karácsonyi Jótékonysági Koncert fő szervezője a Szegedi Dómban. Az újszentivániak több mint félmillió forinttal járultak hozzá a gyerekek megsegítéséhez.

Az Újszentivániak Baráti Körének tagjai, Újszentiván Szerb Nemzeti Önkormányzat tagjai, Újszentiván Hagyományőrzők Köre és jómagam mint magánszemély összesen közel félmillió forintért vásároltak támogatói jegyet. Újszentiván Községi Önkormányzat 200 ezer forinttal járult hozzá a hadiárvák megsegítéséhez.

KÖSZÖNET ÚJSZENTIVÁN LAKOSSÁGÁNAK! – hangzott el többször a dóm szónoki emelvényén. Mindannyiszor vastapssal jutalmazta a közönség az újszentivániakat.

Büszkék lehetünk magunkra!

A jóisten sokszorozza meg mindenki támogatását, bármilyen jellegű volt az.

 

Újszentiván, 2023. december 9.

 

Bodó Imre

polgármester

2023. 11. 30. - A fejlesztésnek lesz II. és III. üteme is

Befejeződött a belterületi közvilágítás rekonstrukciója

Az újszentiváni közvilágítás modernizálásának I. üteme befejeződött, amelynek keretében a beruházó 212 elavult lámpatestet cserélt le korszerű, energiatakarékos LED-világításra. A műszaki átadáson jelen volt Bodó Imre polgármester, dr. Váczi Borbála jegyző valamint Pálfalvi Gergely, az MVM Lumen Kft. üzletági értékesítője és Laluja Adrián, az MVM Lumen Kft. kültéri világítás műszaki szakértője. A fejlesztés többek között a kiskertekben folytatódik Újszentivánon.

A közvilágítás modernizálása hatalmas megtakarítást eredményez a településnek. Ráadásul az új fényforrások növelik az általános biztonságot, és a szemünkre sem ártalmasak. A beruházó, MVM Lumen Kft. 212 darab UV-sugárzás által tönkretett fényforrást leszerelt, és helyettük 21. századi, „okos”, energiatakarékos lámpatesteket üzemelt be.

Fénytechnikai mérések igazolták, hogy a hagyományos lámpatestekhez képest a LED-es világítótestek megvilágítási erőssége több mint 4-5-szöröse, míg az energiafelhasználása 60 százalékkal kevesebb. A méréstechnikai jegyzőkönyvet az MVM Lumen Kft. az önkormányzat rendelkezésére bocsátotta.

Ezekre a lámpatestekre az MVM Lumen Kft. tíz év garanciát vállal, és a karbantartására, üzemeltetésére megállapodást köt az önkormányzattal. A hibák bejelentése a megszokott módon történik. A lámpatesteknek a meghibásodása elenyésző, a tapasztalatok szerint, éves szinten kevesebb, mint egy százalék.

A közvilágítás fejlesztésének lesz második és harmadik üteme.

„A kiskertekben is felszereltetünk korszerű lámpatesteket, mert az önkormányzat az ott élők életkörülményeit is nagymértékben szeretné javítani.”

Az előzetes bejáráson kiderült, hogy mielőtt LED-ek kerülnének az oszlopokra technikai fejlesztést kell végrehajtani. Ennek oka, hogy a közvilágítás szál nincs kiépítve ezen a területen. Ezt az MVM Démász Áramhálózati Kft. elvégzi, és ezután kerülnek fel a lámpatestek az oszlopokra.

Az új 21. századi energiatakarékos lámpatestek az önkormányzat tulajdonát képezik, Újszentiván vagyonát gyarapítják. Arra kérjük a családokat, a település polgárait, hogy teszteljék az utcájukban és a községben lévő lámpatesteket, ha észrevételük, javaslatuk van, legyenek szívesek írásban megfogalmazni és a polgármesteri hivatal titkárságán leadni. „Minden egyes beadványt értékelni fogunk és a harmadik ütemben elvégezzük a javításokat, az esetleges áthelyezéseket.”

Az önkormányzat terveiben szerepelnek gyalogátkelőhelyek létesítései, ahol szabványos megvilágítást kell biztosítani. Ezeket a közlekedési pontokat is korszerű LED-ek világítják majd meg. Láthatóan egyre több gyermek jár iskola után labdarúgóedzésekre, ezért szükségessé válik a gazdaságos világítás kiépítése. A műfüvespályán az elavult, nagyfogyasztású reflektorok cseréje is szóba került a műszaki átadáson.

Az újszentivániak büszkék lehetnek, hogy Csongrád-Csanád Vármegyében hetedik településként az önkormányzat olyan komoly fejlesztést hajtott végre, amelyre a többi önkormányzat majd csak az elkövetkező években próbál meg vállalkozni. Határközeli községként ugyan a felépített kerítés  a migráns beáramlásától véd bennünket, azonban, ha nincsenek jól kivilágított utcák, akkor az átszivárgó illegális határátlépők a sötétben könnyedén garázdálkodhatnának. Ne legyenek Újszentiván utcái migránsútvonalak!

„Számunkra nagyon fontos a közbiztonság, a közlekedésbiztonság, igyekszünk lakóink nyugodt és békés életét segíteni, megteremteni!”

Újszentiván, 2023. november 30.

Bodó Imre

polgármester

Loading...
Megszakítás