Pályázatok

Petőfi utcai játszótér felújítása Újszentivánon

Két ország, egy cél, közös siker logó

Újszentiván Községi Önkormányzat 125 000 000 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00030 projekt azonosítószámú „Petőfi utcai játszótér felújítása Újszentivánon” c. pályázaton belül.

Kedvezményezett neve: Újszentiván Községi Önkormányzat
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00030
A szerződött támogatás összege: 125 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.05.31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Petőfi utcai játszótér felújítása során elsődleges cél, hogy egy korszerű, izgalmas játszótér épüljön a településen, amely könnyen fenntartható és gazdaságosan üzemeltethető. Ezek a szempontok már a tervezés során előtérbe kerültek a végső, sikeres megvalósításhoz.

A jelenleg is játszótérként funkcionáló terület adottságai kitűnőek, mind az elhelyezkedés, a terepviszonyok, mind a növényállomány szempontjából. A terület mellett található a település óvodája, amelynek játszóudvara szomszédos a játszótérrel.

A meglévő állapot legfontosabb eleme, hogy sok gyönyörű, nagy lombos fa található a területen, ezek védelmét fokozottan figyelembe kell venni a kivitelezés során is. Emellett a növényzet, mint elsődleges igazodási pont, megszabja, meghatározza a tervezett elemek elhelyezésének lehetőségeit, ehhez messzemenőkig alkalmazkodva kell megtalálni az egyes berendezések és funkciók optimális helyét.

Játszóeszközök tekintetében az volt a cél, hogy igazodva a terület jellegéhez, ne térjünk el jelentősen a jelenlegi játékok megjelenésétől, tehát kerülendők a nagyrészt műanyag eszközök, inkább a fából készült, természetesebb kialakítású termékeket részesítettük
előnyben.

A tervezett fejlesztés Újszentiván község belterületén valósul meg.

Loading...
Megszakítás