HÁZIORVOSI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Újszentivániak!

Az elmúlt héten szerencsére községünkben is csökkent az új megbetegedettek száma. Jelenleg kb 10 aktívan fertőző betegről tudok községünkben.

Több idős, és két fiatal beteg is kórházba került koronavírus által okozott tüdőgyulladás miatt. Az egyik idős és az egyik fiatal beteg állapota súlyos, válságos. Remélem hamarosan gyógyulóra fordulnak és hazajöhetnek.

Április 13-án polgármester úrral egyeztetve azt a döntést hoztuk, hogy a kommunális adó egy részéből a lakóingatlanokat véroxigén-szint mérővel (pulzoximéter) látjuk el. Ezzel a kis egyszerű készülékkel ellenőrizni tudjuk a véroxigén szintjét, így a koronavírus-fertőzésben szenvedők nyomon tudják követni tüdőjük állapotának változását. Ettől a készüléktől azt várom, hogy hamarabb felismerhető lesz a vírus okozta tüdőgyulladás, hamarabb kórházi kezelésre kerülhetnek és gyorsabban gyógyulhatnak a betegek.

A védőoltások a kapott vakcinák számának mértékében tovább folytatódnak. Már csak néhány 60 év feletti regisztrált beteg vár oltásra a körzetemben, a 60 év alattiak közül is többen megkapták már a védőoltást. Remélem gyorsan sorra kerül mindenki az elkövetkező 2-3 hétben.

Oltani csak a regisztrált embereket lehet!

Kérek mindenkit, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon minél hamarabb a vakcinainfo.gov.hu oldalon, vagy kérje a Civil Ház, illetve az orvosi rendelő segítségét.

A cél az, hogy mihamarabb minél több embert tudjunk védettséggel ellátni. Ezért a regisztráció kulcsfontosságú!

A 2-3. trimeszterben lévő várandósok és a szoptató nők oltása is zajlik. Közülük, akik szeretnék megkapni a védőoltást, jelentkezzenek a háziorvosuknál. Nekik is feltétlenül regisztrálniuk kell magukat a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Továbbra is 2-3 nappal az oltás lehetősége előtt kapjuk meg a kormányhivataltól az utasítást, hogy hová és hány főt kell szerveznünk oltásra. Így sokszor este telefonálok, hogy lehetőség lenne a vakcina felvételére. Érthető, hogy ilyenkor sokan már nem fogadnak idegen számról telefonhívást, de kérem, ha 70/505-95-73 számot jelzi ki a készülék, vegyék fel, vagy hívjanak vissza.

Továbbra is kérem Önöket, hogy kerüljék a zsúfolt, zárt térben tartózkodást, ha nem muszáj, ne menjenek közösségbe. Használja mindenki a szájmaszkot a boltokban, a tömegközlekedési eszközökön, a közterületeken. Tartsuk a 1,5m távolságot egymástól a buszmegállókban és a boltokban, az üzletek előtt is.

Alaposan mossunk kezet! Amennyiben kézfertőtlenítőt használunk, azt tegyük naponta többször!

JELENLEG MINDEN KÖZTERÜLETEN KÖTELEZŐ A MASZK VISELÉSE, ÍGY ÚJSZENTIVÁNON IS!

AKI MÁR MEGKAPTA A VÉDŐOLTÁST, AZ IS TARTSA BE A HIGIÉNIÁS ELŐÍRÁSOKAT. 100%-BAN HATÓ VÉDŐOLTÁS NINCS, FŐ AZ ÓVATOSSÁG!

Akinek panasza van, keresse fel telefonon az orvosi rendelőt, ne menjen dolgozni, vagy közösségbe. Vigyázzunk magunkra és egymásra is!

Újszentiván, 2021.04.19.                                                                                

Dr. Juhász Tibor sk.

háziorvos

Tájékoztató döntésekről

2021 április 13-án egyeztető megbeszélésre került sor. Ezen megbeszélésen jelen volt Révész Rozália bizottsági elnök, telefonon keresztül Bartalos Balázs bizottsági tag, dr. Juhász Tibor alpolgármester úr, valamint Jómagam.

A teljesség igénye nélkül e megbeszélésen megvitattuk a település 2020-as zárszámadási rendeletét, ahol megállapításra került, hogy településünknek az elmúlt évekhez hasonlóan ismét nem volt szükség hitelfelvételére. Mindenki látta az e rendelethez tartozó könyvvizsgálói jelentést is, ahol megállapításra került, hogy a megfelelő gazdálkodásnak köszönhetően ismét nőtt a település vagyona.

Napirendre került Tóth Tímea volt önkormányzati bérlőnk ügye is, ahol megállapításra került, hogy nemcsak a bérleti díjjal van elmaradva, hanem jelentős közüzemi tartozást halmozott fel, valamint az ingatlant sem hajlandó kifestett állapotában (ahogy kapta) visszaadni. Megerősítést kapott a polgármester, miszerint, ha határidőre nem teljesít a volt bérlő, akkor az önkormányzat tegye meg a szükséges lépéseket az önkormányzatnak okozott károk megtérítése érdekében.

Megbeszélésre került a tervezett Petőfi utcai egészségház, Damjanich utcai piac, Dél-nyugat lakóparki utak, az étkeztetési pályázatok mellett az is, hogy vásároljon és telepítsen az önkormányzat Street Workout pályát, készítsen elő XXI. századi játszótérre terveket. Tájékoztatás történt a készülő bölcsőde, valamint a Dél-nyugat lakóparki belvízelvezető rendszer munkálatairól.

Tekintettel arra, hogy kinevezése óta eltelt egy év, értékelésre került a Településgazdálkodási Kft. vezetőjének teljesítménye.

A háziorvosunk tájékoztatta a résztvevőket a Covid helyzetről, külön kiemelve, hogy csak adott oltási listából választhatja ki, hogy ki mehet oltásra, s nem is látja azokat, akik oltópontra sms-ben kapnak behívót. Ez csupán azért merült fel kérdésként, mert bizonyos körhöz tartozó emberek már ebből is igyekeznek politikai kérdést kreálni, Önös érdekeik miatt.

Tájékoztatás történt az óvoda, a bölcsőde működéséről, a szülőkkel való kapcsolattartásról.

Pulzoximéter készülékek kiosztása!

A járványhelyzet miatt a pulzoximéterek kiosztásához kérem fegyelmezett hozzáállásukat. Minden ingatlan egy készüléket kap, tehát nem az ott élő családok, illetve háztartások száma határozza meg azt. Ahol a házszám alátörve van, tehát pl. 8 és 8/a, ott természetesen mivel külön ingatlan, így külön-külön jár a készülék.

Minden ingatlanból kizárólag egy ember jelenhet meg a készüléket átvenni. Az átvétel a szabályok maximális betartása mellett (maszk viselés, 1,5 m távolság tartása egymástól ) a Civil Házban lesz.

Átvétel időpontja: 2021 április 24-25 (szombat és vasárnap) 8.00-17.00 között

Az átvételhez kérem mindenki hozza magával a lakcímkártyáját ugyanis e nélkül a készülék kiadása nem lehetséges! Kérem használják a készüléket!

Tisztelettel:                                                    

Putnik Lázár sk

polgármester

KNESZECYC-4

  • Projek adatok
  • Beszámoló
  • image

Elektronikus ügyintézés

  • image
  • image
  • image

Képes beszámoló

fn bkkXXIII. Újszentiváni falunap

Putnik Tivadar (1929-1998)

  • image
  • image
  • image

MFP logo RGB

bga alap logo

Rövid hírek

Legfrissebb szám

Oldalainkat 109 vendég és 0 tag böngészi