Tisztelt Újszentivániak!

Az elmúlt 2-3 hétben községünkben is jelentősen megugrott az új megbetegedettek száma. Heti 15- 20 új beteg van, általában, ha egy családban elkapja valaki, akkor a többieknek is átadja. A vírus ezen változata rendkívül fertőzőképes és nagyon megviseli a szervezetet. Sajnos több idős beteg is kórházba került koronavírus által okozott tüdőgyulladás miatt, 1 lakosunk meg is halt, egy másik beteget pedig még mindig súlyos állapotban kórházban ápolják.

A védőoltások folytatódnak. Annak megfelelően, hogy a megyénkbe mennyi oltóanyag érkezik, a kormányhivatal meghatározza, hogy az adott héten milyen és mennyi lehetőséget biztosít a háziorvosi körzetek számára. Oltani továbbra is csak a regisztráltakat lehet. Minden héten új listát kapunk a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelőtől. Eddig minden lehetőséggel éltek a körzetembe tartozók, kidobásra nem került egy adag vakcina sem.

Jelenleg a 60 év felettiek, ott is elsősorban a 80 év felettiek beoltása az elsődleges. Ha ők valamilyen okból nem kaphatják, vagy nem szeretnék az adott vakcinát felvenni, akkor az egyre fiatalabbak következnek a listáról. A 60 év alattiak, főleg a krónikus betegséggel nem rendelkezők oltása egyelőre bizonytalan, hogy mikor kezdődik meg nagyobb számban. Mindez csak oltóanyag mennyiség kérdése.

Kérek mindenkit, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon minél hamarabb a vakcinainfo.gov.hu oldalon, vagy kérje a Civil Ház, vagy az orvosi rendelő segítségét.

Kérek mindenkit, hogy kerülje a zsúfolt, zárt térben tartózkodást, ha nem muszáj, ne menjen közösségbe. Használja mindenki a szájmaszkot a boltokban, a tömegközlekedési eszközökön, a közterületeken. Tartsuk a távolságot egymástól a buszmegállókban és a boltokban, az üzletek előtt is.

JELENLEG MINDEN KÖZTERÜLETEN KÖTELEZŐ A MASZK VISELÉSE ÚJSZENTIVÁNON IS!

Akinek panasza van, keresse fel telefonon az orvosi rendelőt, ne menjen dolgozni, vagy közösségbe.

Dr. Juhász Tibor

háziorvos

KNESZECYC-4

  • Projek adatok
  • Beszámoló
  • image

Elektronikus ügyintézés

  • image
  • image
  • image

Képes beszámoló

fn bkkXXIII. Újszentiváni falunap

Putnik Tivadar (1929-1998)

  • image
  • image
  • image

MFP logo RGB

bga alap logo

Rövid hírek

Legfrissebb szám

Oldalainkat 147 vendég és 0 tag böngészi