Újszentiván Község Polgármesterétől

6754 Újszentiván, Fő u. 7.

Tel./Fax: (62) 277-021

_____________________________________

 

Rendkívüli Polgármesteri Hírlevél (november 06.)

Tisztelt Újszentiváni Lakosok!

 

Sajnos, falunkban is egyre több embert fertőz meg a koronavírus, így a járvány új lendületet kapva egyre több ember szorul otthon maradásra. Ki karantén miatt ki home office munkavégzés miatt.

A kormány e hét kedd éjféltől újra veszélyhelyzetet rendelt el, aminek következtében rendkívüli jogrend bevezetése mellett, éjszakai kijárási korlátozás is életbe lépett.

A helyes maszkhasználat fontossága elengedhetetlen a fertőzés elleni védekezés sikerességének érdekében.

Annak nagyon örülök, hogy településünk lakosai odafigyelve egymásra felelősségteljesen gondolkodva állnak e feladathoz.

Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére településünkön is növekszik a megbetegedettek száma, de szerencsére ezzel arányosan a meggyógyult emberek száma is.

 

Ismét elérkezett az idő, hogy most már a növekvő vírusfertőzés veszély tudatában, vele valamilyen szinten együtt élve ismét tájékoztassam Önöket arról, hogy milyen intézkedések válnak ismét szükségessé.

Kérem Önöket, hogy tartsák be a 1,5m távolságot egymástól, s közterületen is viseljenek maszkot. Úgy látszik, hogy erőteljesen nő a járvány terjedése az országban, s ennek köszönhetően elkövetkezendő hetek a megelőzésre való törekvés miatt sok önuralmat, alázatot kívánnak.

Továbbra is fontosnak tartom, hogy ne pánik legyen a falunkba, hanem összetartás, s egymás segítése.

Szeretném a figyelmüket kérni, s tájékoztatást adni, hogy mik is történtek, történnek településünkön a napokban.

 

Újszentiván község polgármestereként az alábbiakról kívánom tájékoztatni Önöket:

1. Vírusfertőzés miatt november bezár az óvoda, kapuit előre láthatólag november 16-án nyitja meg

2. Alpolgármesterünk, dr. Juhász Tibor háziorvos tájékoztatója

3. Idén jön a Mikulás

4. Jegyzői tájékoztató a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadásáról

5. Közérdekű adatok

6. Újszentiváni Szociális Szolgáltató Központ kérése

 

Vírusfertőzés miatt ideiglenesen bezár az Óvoda

 

A már jól ismert Messenger csoportokon, telefonon keresztül intézményvezetőként tájékoztattam a szülőket, hogy az óvodába Covid-19 szűrést rendelt el a polgármester úr, mert felmerült a gyanú, hogy esetleg valamelyik dolgozó beteg lehet.

 

Sajnos a gyanú beigazolódott, a ma kora reggel megérkezett a covid-19 tesztek eredménye. Két személy pozitív eredményt kapott. Putnik Lázár polgármester úr jelezte, hogy haladéktalanul zárjuk be az óvodát. Ezzel párhuzamosan jelentési kötelezettségeinket az ÁNTSZ és egyéb szervek felé megtettük.

Az óvoda 10 napra bezárja a kapuit. Tekintve a mai nevelés nélküli munkanapra, valamint a hétvégére az óvoda 2020.11.16-tól nyitja meg kapuit. Hatósági karanténról szóló nyilatkozatot a gyermekek nem kapnak, de az ANTSZ útmutatása szerint a karanténra vonatkozó szabályokat be kell tartani, ezért kérem, az ovis gyermekek s családjaik rendezvényeket ne látogassanak, nagyszülőkhöz ne menjenek, és a higiénés szabályokat fokozottan tartsák be, otthon is. Amennyiben a gyermeken tüneteket nem észlelnek, úgy előre láthatóan 16-án hétfőn lehet jönni az óvodában. Időközben bármilyen tünetet tapasztalnak, kérem, keressék fel a gyermekorvost!

A jövő hét folyamán az intézményben teljes fertőtlenítést fognak végezni. Külön szeretném megköszönni a szülőknek a korrekt hozzáállásukat.

Remélem, mihamarabb újra nyitva lehet az óvoda kapuja.

 

Tisztelt Újszentivániak!

 

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az új koronavírus fertőzöttek száma országunkban és sajnos településünkön is egyre több új beteget, fertőzöttet szűrünk ki. Sokan kerülnek szoros kontaktusba koronavírus fertőzöttel, egyre több család van hatósági karantén alá helyezve. Szerencsére kórházi kezelésre még nem szorult senki, többnyire enyhébb tünetekkel vészelték át a fertőzést. Csak keveseket viselt meg jobban a betegség, azoknál sajnos elhúzódó panaszok is kialakultak.

A községünk óvodájában több dolgozóról derült ki, hogy tünetmentes koronavírus-hordozók, emiatt átmenetileg az intézmény bezárását rendelte el a járványügyi hatóság. Az óvodás gyermekeknek nem kell kötelezően szűrővizsgálatra menniük, de közösségbe (játszóház, bolt, családi összejövetel, nagyszülő látogatása, kistestvér elkísérése a bölcsibe, stb.) nem mehetnek 10 napig. Amennyiben bármilyen légúti fertőzésre utaló tünet, láz jelentkezne náluk, telefonon értesítsék háziorvosukat.

Mindannyiunk érdeke és felelőssége, hogy megakadályozzuk a betegség terjedését.

Kérek mindenkit, hogy kerülje a zsúfolt, zárt térben tartózkodást, ha nem muszáj, ne menjen közösségbe. Használja mindenki a szájmaszkot a boltokban, a tömegközlekedési eszközökön, a zárt közterületeken, rendezvényeken. Tartsuk a távolságot egymástól. Munkahelyen, közösségekben mossunk gyakran kezet, tartsuk tisztán környezetünket, fertőtlenítsünk. Sokat szellőztessünk. Figyeljünk a köhögési etikett betartására. Hazaérve mossunk kezet, arcot, váltsunk ruhát. Ne szervezzenek nagyobb családi rendezvényeket. Ami ügyet csak lehet telefonon, vagy interneten keresztül intézzék el.

 

Dr. Juhász Tibor

háziorvos

 

 

Idén a „SOKOJO” Egyesület szervezi a Mikulást

 

Településünkön már hagyományosan minden évben megrendezésre kerül a „Házhoz jön a Mikulás” gyermekek, szülők, nagyszülők által nagyon várt esemény.

A tavalyi évben a rendezvény az utolsó utáni pillanatban került az önkormányzat részéről megszervezésre, s ezért nem is úgy sikerült, ahogyan azt az Önkormányzat elvárta, s szerette volna.

Történt ugyanis, hogy akik fel lettek kérve, mint a település lakosai által megválasztott, (szerintük az újszentiváni) vállalkozókat képviselő képviselőcsoport tagjai, nem tettek semmit. November végén szembesült az önkormányzat azzal, hogy a Vállalkozók Szentiváni Egyesületének képviselőcsoportja azon kívül, hogy 500.000Ft-ot szavaztak meg a költségekhez önkormányzati hozzájárulásként, nem szerveztek semmit. Mondván hiába vállalták el, ez mégiscsak önkormányzati feladat. Tőlük a gyerekek semmi jóra nem számíthattak volna, hiszen politikai kérdést csináltak még ebből is. Csupán mutogattak, s mivel nem dolgoztak, ezért nem voltak támogatók, s így csupán teljesen önkormányzati forrásból (500.000 Ft) lett-e rendezvény megszervezve.

Az idei évben Bartalos Balázs egy újonnan alakult Tisza-Maros „SOKOJO” Önkéntes, Hagyományőrző egyesület elnöke felajánlotta, s kérte, hogy önkormányzati támogatás nélkül egyesületük megszervezhesse e minden szülő, gyermek által várt eseményt.

A felajánlást köszönettel fogadva tudomásom szerint a jövő héten minden szülő levelet fog kapni, ahol a részletekről tájékoztatást kapnak.

Az már bizonyosnak látszik, hogy a mikulás nem megy be a házakba, az udvarban adja át az ajándékot, ezért terveik szerint világosban járja majd az utcákat.

 

Változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása november 09-től!

A koronavírus kapcsán elrendelt országos veszélyhelyzet miatt – a lakosság iránt érzett felelősség és a megelőző óvatosság jegyében – a Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás november 09. napjától (visszavonásig) szünetel.

Kérem az ügyfeleinket, hogy telefonon vagy elektronikusan, e-mailben szíveskedjenek ügyeiket intézni.
Elérhetőségeink a következők:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 62/277-021

+36/20/7723558

Ügyfeleink a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY, régi nevén ügyfélkapus) tárhelyet is használhatják az elektronikus ügyintézésre, kapcsolattartásra.

 

Az Önkormányzati Hivatali Portál (OHP) elérhető az alábbi címek bármelyikén:

https://ohp.asp.lgov.hu, https://eonkormanyzat.gov.hu, https://e-onkormanyzat.gov.hu

Azon ügyekben, amelyekre az OHP nem rendszeresített űrlapot, az e-Papír szolgáltatás segítségével indítható elektronikusan ügyintézés, tehát amennyiben az Ön által intézendő ügyben nem talál formanyomtatványt, akkor beadványát az e-Papír szolgáltatáson keresztül terjesztheti be (https://epapir.gov.hu). Megértésüket és szíves együttműködésüket, türelmüket magam és valamennyi kollégám nevében előre is köszönöm! Vigyázzunk Egymásra, Vigyázzanak Magukra!

dr. Szentirmay Sára

jegyző

 

 

KÖZÉRDEKŰ ADATOK:

 

 Háziorvos (Dr. Juhász Tibor): (+36)70/505-9573

Szociális Szolgáltató Központ (Balogh Tünde): (+36)70/643-9870

Újszentiván Község Önkormányzata: (+36)20/772-3558

 

 

 

ÚJSZENTIVÁNI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT KÉRÉSE

 

 

A koronavírus gyorsan terjed hazánkban is, ezért fontos, hogy megtegyük a szükséges óvintézkedéseket. Ehhez szükséges, hogy minél kevesebbet érintkezzünk még a környezetünkben élőkkel is.

Kiemelten veszélyeztetettek az időskorúak, és a krónikus betegséggel élők. Amennyiben nincs a közelben családtagja, aki segítségére lehetne, s Ön is szeretné csökkenteni a fertőzés kockázatát, és otthon maradna, kérjük, jelezze.

Bár már egyszer felmértük, de szeretnénk, ha tudnák, azon személyeknek, akik vállalják az önkéntes karantént, segítséget tudunk nyújtani (bevásárlás, gyógyszerkiváltás, ügyintézés). Településünkön eddig 7 nyugdíjas család vonult önkéntes karanténba, s lehetünk a segítségére.

HA EDDIG A SEGÍTSÉGET NEM KÉRTE, DE MEGGONDOLJA MAGÁT NE HABOZZON. Mint ahogyan eddig is, szívesen állunk rendelkezésére. Jelentkezni a (+36)70/643-9870-es számon lehet Balogh Tünde intézményvezetőnél.

 

KNESZECYC-4

  • Projek adatok
  • Beszámoló
  • image

Elektronikus ügyintézés

  • image
  • image
  • image

Képes beszámoló

fn bkkXXIII. Újszentiváni falunap

Putnik Tivadar (1929-1998)

  • image
  • image
  • image

MFP logo RGB

bga alap logo

Rövid hírek

Legfrissebb szám

Oldalainkat 138 vendég és 0 tag böngészi